Bent u al bekend met ADAS-systemen?

13 Sep 2021

In veel nieuwe modellen zitten al ADAS-systemen en vanaf 2022 is het vanuit de EU verplicht dat alle auto’s de weg op gaan met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Deze systemen zijn ontwikkeld om de bestuurder van een voertuig te helpen bij het uitvoeren van zijn of haar taak. De systemen kunnen de bestuurder informeren, de rijtaak gedeeltelijk overnemen van de bestuurder of ingrijpen tijdens een kritieke situatie (bijvoorbeeld om een botsing te voorkomen). ADAS zijn ontworpen om het besturen van een voertuig veiliger te maken voor zowel de bestuurder als andere weggebruikers en comfortabeler voor de bestuurder.  ADAS-systemen zijn in te delen in:

  • Camerasystemen bijvoorbeeld voor rijstrookassistentie
  • Radarsystemen bijvoorbeeld voor adaptieve cruise control

ADAS-systemen zijn bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten en ongelukken te voorkomen. Bestuurders vertrouwen op de systemen en daarom is het zeer belangrijk dat ze zeer nauwkeurig zijn afgesteld, want alleen dan kunnen ze goed functioneren. In het geval van autoschade is het dus extra belangrijk dat deze onder handen worden genomen door specialisten met ervaring. Niet alle autoschadebedrijven hebben deze specialisten of technieken in huis om een auto met ADAS veilig te herstellen. Als een auto met ADAS hersteld is moet deze altijd worden uitgelijnd en daarna moeten de ADAS-sensoren opnieuw worden gekalibreerd.

Om mee te gaan met deze ontwikkelingen hebben wij onze mensen opgeleid tot specialisten. Al onze werkplaatsen zijn ingericht met de nieuwste equipment en benodigdheden om te kunnen uitlijnen en kalibreren. Wij hebben de nodige investeringen gedaan om uw High-Tech voertuig veilig te herstellen volgens de richtlijnen van de autofabrikant.

 

 

 


Eerste hulp bij autoschade. Wij hebben antwoord op al uw vragen. Check de FAQ>>