Er komen nieuwe elektrische auto's naar Nederland toe

11 Nov 2022

In totaal rijden er nu zo’n 300.000 elektrische auto’s op de weg in Nederland. Dat zijn er 60.000 meer dan vorig jaar. Waar traditionele automerken ook eigen elektrische auto’s ontwikkelen, komen vooral vanuit China ontzettend veel nieuwe merken op. Wellicht heb je nooit gehoord van deze Chinese merken maar Aiways, Xpeng, NIO en MG zijn al actief in Nederland.

Sinds 2021 is het aantal emissievrije auto’s in Nederland bijna verdubbeld. Dat blijkt recent uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Van alle auto’s die dit jaar nieuw zijn gekocht, was 21 procent volledig elektrisch. Dat is het hoogste percentage ooit. Het aantal elektrische auto’s zal de komende tijd alleen maar gaan groeien. Het kabinet heeft namelijk besloten dat vanaf 2025 alle zakelijke leaseauto’s elektrisch moeten zijn.

We kunnen er dus niet meer omheen. De automotive toekomst is digitaal. Moderne auto's zijn al computers op wielen. Ze communiceren met de autofabrikanten en met andere voertuigen via wifi en mobiele communicatie. Onbezorgd rijden in een nieuwe auto bomvol techniek gaat inmiddels niet meer op. De tijden zijn veranderd en de technologieën in een auto zijn enorm toegenomen. Er komen veel nieuwe modellen de weg op waar geen modeltraining of reparatieplan voor is. Dat betekent dat ook de schades van deze voertuigen complexer zijn en alleen door specialisten kan worden hersteld. Medewerkers opleiden en klaarstomen voor de toekomst is belangrijker dan ooit.

Binnen Möller Autoschade staat veilig schadeherstel hoog op de agenda. Om dit te kunnen borgen investeren we veel in opleidingen. Dit is de enige manier om High Tech schades veilig te kunnen herstellen volgens de richtlijnen van de autofabrikant.


Eerste hulp bij autoschade. Wij hebben antwoord op al uw vragen. Check de FAQ>>