Marketing stagiaire Anouk aan het woord

24 Jun 2021

De autoschadebranche

Ik kwam via social media op de website van Möller terecht en zag dat zij nog op zoek waren naar een social media stagiaire die veel taken en verantwoordelijkheden zou krijgen. Zo zou je als Social Media stagiare bij Möller meedenken over de marketingstrategie, de social media beheren, de website verbeteren en acties & campagnes bedenken. Ik was nog niet bekend in de autoschadebranche maar ik heb wel altijd interesse gehad in auto’s en alles daaromheen. Doordat Möller in regio Lansingerland een grote naamsbekendheid heeft en bekend staat als koploper binnen de branche sprak deze vacature mij aan! Ik besloot mijn CV en motivatie op te sturen en werd uitgenodigd voor een telefonische kennismaking.

De Möller cultuur

Na een telefonisch gesprek met Jolique Möller waarnaar we beide enthousiast waren, werd ik uitgenodigd op de vestiging Rotterdam Noord voor en fysieke kennismaking. Het klikte meteen en ik voelde mij direct op mijn gemak. De cultuur van het bedrijf kwam die dag gelijk goed naar voren, iedereen was vriendelijk en behulpzaam. Mede hierdoor besloot ik om deze kans met beide handen te grijpen. Daarnaast sprak het mij aan dat Möller koploper is in de autoschadebranche op het gebied van techniek en scholing. Het bedrijf is vooruitstrevend en innovatief en daar hou ik van. 

Volwaardig lid van het team

Bij Möller word je écht gezien en tel je mee, je bent geen nummertje. Binnen het bedrijf werd ik door mijn collega’s snel opgenomen binnen het team. Wanneer ik met vragen zat kon ik bij iedere collega aankloppen. Dit kenmerkt ook de organisatie. Binnen de vestigingen en het merk Möller heerst een hecht team-gevoel. Daarbij word je als stagiaire niet gezien als stagiaire, maar als volwaardig lid van het team. Zo heb ik als stagiaire onder andere meegewerkt aan de nieuwe website van Möller Autoschade en voor FixEasy middels online campagnes meer naamsbekendheid gecreëerd.

Ruimte voor ideëen

Möller is een gezellige organisatie waar hard gewerkt wordt. Iedereen binnen het bedrijf zet zich voor 100% in. Het wordt gewaardeerd als je initiatief toont en zelf met goede ideeën komt om de organisatie naar een hoger niveau te brengen. Naast dat er ruimte was voor persoonlijke ontwikkeling tijdens mijn stage had ik ook voldoende tijd om aan mijn schoolopdrachten te werken. Hierin kreeg ik volledige ondersteuning van mijn begeleidster.

De autoschadebranche en ondernemen

Ik heb tijdens mijn stageperiode ontzettend veel geleerd. Niet alleen over online marketing, maar ook over de autoschadebranche en ondernemen. Sinds het begin van mijn stage ben ik op professioneel vlak zelf ook heel hard gegroeid. Het opzetten en coördineren van (teams) meetings en andere grote projecten gaat mij tegenwoordig vlekkeloos af.  

Samenwerkingen & WHY-sessie

Mijn leukste momenten in de afgelopen periode waren voornamelijk de samenwerkingen met fotografen en content creators. Ook ben ik aan het begin van mijn stageperiode mee geweest met een creatieve WHY-sessie bij het Rotterdamse marketingbureau RAUWcc. Dit vond ik super interessant en leerzaam. Wat ook erg leuk was is dat ik een aantal weken FixEasy manager ben geweest. Waarbij ik achter de balie heb gezeten, klanten heb ontvangen en ingepland en de acquisitie op mij heb genomen. Dit was een leuke ervaring. 

Werken bij Möller

Ik zou anderen zeker aanraden om bij Möller stage te lopen of te gaan werken. Je kunt jezelf op diverse vlakken ontwikkelen bij dit bedrijf en doorgroeimogelijkheden zijn altijd aanwezig. Je krijgt daarbij ook veel ruimte en vrijheid om je eigen ideeën voor te leggen. Binnen het bedrijf wordt met je meegedacht over hoe je schoolopdrachten het beste kunt aanpassen en wordt je met open armen ontvangen.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Bij Möller werd ik tijdens mijn stage zo nu en dan best wel in het diepe gegooid. Doordat mijn bedrijfsbegeleidster Jolique ten alle tijden vertrouwen in mij had kon ik de meeste projecten, zonder er ooit ervaring mee te hebben gehad, goed in mijn eentje managen!

Wil jij mijn stageplek overnemen? Dat kan! Bekijk de vacature en solliciteer.

 


Eerste hulp bij autoschade. Wij hebben antwoord op al uw vragen. Check de FAQ>>