Schadeverhalen: “Ik vroeg de politie me naar mijn sollicitatiegesprek te brengen.”

26 May 2023

Schadeverhalen is een reeks van persoonlijke gebeurtenissen, want achter iedere autoschade schuilt een bijzonder verhaal. Autoschade is meer dan techniek en papierwerk. Er komt ook emotie bij kijken. Schrik, verdriet, boosheid, frustratie, of juist een verhaal waar je later om kan lachen. Lees mee met de ervaringen van autobestuurders met schade. 

Thea Bergwerff: “Ik was 38 en ik had een Nissan Sunny, een auto waar ik me echt fijn in voelde. Ik woonde in het dorp Rozenburg in Zuid-Holland en op een dag in december had ik een sollicitatiegesprek in Brielle, in de buurt. Het ging om een stageplek voor de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Ik wilde stagelopen bij de sociale dienst.

’s Morgens reed ik het dorp uit. Het was die nacht glad geworden, maar daar had ik helemaal geen erg in. Toen ik het dorp verliet, raakte ik bij de brug in een slip. Mijn auto botste hard tegen de reling. De bumper kwam helemaal op de andere weghelft terecht. Er waren gelukkig geen gewonden, maar de schade was enorm. De politie kwam er bij. Na het opmaken van het proces-verbaal boden ze aan me naar huis te brengen. Ik vroeg of ze het erg zouden vinden me in dat geval een lift te geven naar het stadskantoor van Brielle. Ik had tenslotte een sollicitatie en ‘the show must go on.’

De politie zette me inderdaad af bij het Stadskantoor. Daar zagen ze me uit een politieauto stappen. Dat moest ik natuurlijk wel even uitleggen. Daarna had ik eigenlijk een heel goed sollicitatiegesprek. Ik werd aangenomen, want ze vonden me een doorzetter. Ik ben uiteindelijk met de bus teruggereden.

Mijn kinderen waren toen 11 en 9. Op weg van en naar school kwamen ze dagelijks langs een autogarage. Daar was onze Nissan inmiddels neergezet. Toen ze uit school kwamen, zagen de kinderen onze auto staan, total loss. Ze kwamen helemaal over hun toeren thuis. Toen ze mij zagen, waren ze tegelijk blij, boos en verdrietig. Een mix van emoties. Om nooit te vergeten. Mijn stage en opleiding heb ik uiteindelijk met goed resultaat afgerond. Daarna heb ik altijd voor gemeentes gewerkt.”

 


Eerste hulp bij autoschade. Wij hebben antwoord op al uw vragen. Check de FAQ>>