Stormschade auto

Stormschade aan uw auto, valt net zoals hagelschade onder natuurschade. Het komt in Nederland steeds vaker voor dat storm veel schade aan auto’s veroorzaakt. Bij stormschade aan de auto kunt u denken aan schade door afbrekende takken, hagel en wind. Maar ook rondvliegende dakpannen en andere zaken die hierdoor uw auto beschadigen vallen onder stormschade. Wij helpen u graag verder met het herstellen van stormschade aan uw auto.

Wanneer wordt stormschade verzekerd?

Heeft u stormschade aan uw auto opgelopen? Dit soort schades vallen onder ‘natuurschade’. Bent u all-risk of beperkt casco verzekerd? Dan wordt de schade aan uw auto vergoed door uw verzekering. Verzekeraars hanteren verschillende definities om te bepalen of er sprake is van storm. De meeste verzekeraars gaan uit van een stom bij windkracht 7 of hoger. Wanneer u autoschade door storm doorgeeft aan uw verzekeraar, wordt er in de meeste gevallen gecontroleerd of er echt sprake was van een storm op de desbetreffende dag.

Gevolgen stormschade claimen

Gaat u stormschade bij uw verzekeraar claimen? Het voordeel is dat u na een schadeclaim van stormschade niet terugvalt op de bonus-malusladder. U behoudt hiermee uw no-claim korting en uw schadevrije jaren. Wel kan het zo zijn dat verzekeraars extra voorwaarden hanteren, zoals het eigen risico. Heeft u alleen een WA-dekking voor uw auto afgesloten? Dan is stormschade, net als hagelschade niet verzekerd. U bent hiermee alleen gedekt voor schade die u aan andere voertuigen veroorzaakt. Ook wanneer u stormschade zelf moet betalen kunt u bij ons terecht. Lees hier meer over schade zelf betalen.  

Stormschade herstellen? Möller bellen!

Wilt u graag de stormschade aan uw auto laten herstellen? Rij langs bij onze dichtstbijzijnde vestiging voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij zijn met ruim 40 jaar ervaring in schadeherstel expert in onder andere het herstellen van stormschade. Wilt u liever direct een afspraak in plannen? Dit regelt u gemakkelijk en snel online.

Maak online een afspraak 

Eerste hulp bij autoschade. Wij hebben antwoord op al uw vragen. Check de FAQ>>