Lakschade auto

Lakschade is een van de meest voorkomende autoschades, u kunt er bijna niet aan ontkomen. Lakschade is een vervelende schade die u op veel verschillende manieren op kunt lopen. Het resultaat is dat uw auto er een stuk minder mooi uit ziet en wanneer u de schade niet laat herstellen kan er zelfs roestschade ontstaan. Tegenwoordig zijn er verschillende moderne herstelmethodes waarmee lakschade goed valt te repareren. Wilt u weten hoe de lakschade aan uw auto het beste hersteld kan worden? En wat daarvan de kosten zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op of plan direct een afspraak in.

Verschillende soorten lakschade

Lakschade aan de auto is een vrij brede term. Lakschade kan door verschillende oorzaken ontstaan en daardoor ook op verschillende manieren worden hersteld. De meest voorkomende lakschades zijn krassen, zandkrassen en erosie.

Krassen

Een kras in de autolak is zo opgelopen. Tijdens het rijden of juist terwijl uw auto geparkeerd staat. Kleine steentjes of takjes kunnen al zorgen voor lelijke krassen op uw auto. Wat belangrijk is om te controleren wanneer u een kras heeft ontdekt is om na te gaan of u te maken heeft met een diepe kras of een ondiepe kras. Een diepe kras herkent u wanneer u met een vochtige doek over de kras wrijft en deze hierna nog zichtbaar is. U kunt uw krasschade laten herstellen middels spotrepair, waarbij de schade plaatselijk hersteld wordt.

Zandkrassen

De Nederlandse weeromstandigheden kunnen grote invloed hebben op het uiterlijk van uw auto. Wanneer het hard gaat waaien is de kans groot dat er veel zand mee gaat in de wind. Tijdens het rijden komt het zand met een harde snelheid langs uw auto. Hier kunt u helaas niks tegen doen. Kleine lakschades die u hierdoor op loopt kunt u laten herstellen middels polijsten, waarbij we de bovenste laklaag met een behandeling herstellen waardoor uw auto er weer als nieuw uitziet.

Erosie 

Erosie is het proces van slijtage van de bovenste autolak. Oorzaken hiervan zijn onder andere zand, steentjes, strooizout en zelfs vogelpoep. Om erosie te voorkomen is het belangrijk om uw auto goed schoon te houden. Was uw auto regelmatig en spoel deze eerst goed af voordat u begint met wassen. Hierdoor kan achtergebleven vuil geen krassen op uw auto veroorzaken. In het geval van een doffe beschadigde autolak is polijsten vaak een goede oplossing. Door uw auto te polijsten gaat uw auto weer mooi glanzen. Na het polijsten wordt er een wax op uw autolak aangebracht wat dient als een beschermlaag.

Lakschade herstellen? Möller bellen!

Afhankelijk van het soort lakschade aan uw auto bepalen we een geschikte herstelmethode. De prijs voor het herstellen van lakschade kan hierdoor enorm verschillen. In het bepalen van de prijs wordt onder andere gekeken naar het type auto dat u rijdt, het beschadigde onderdeel, het soort lak dat uw auto heeft, hoe groot het oppervlak van de schade is en welke herstelmethode het meest geschikt is. Heeft u een grote lakschade? Naast polijsten en spotrepair is het mogelijk dat we uw auto spuiten. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op of maak direct een afspraak voor herstel van lakschade. 

Maak direct een afspraak 

Eerste hulp bij autoschade. Wij hebben antwoord op al uw vragen. Check de FAQ>>